Az M3-ason büntetőfékezett 160-nál a furgonos, de pórul járt a kamerás is – videó

Megosztás

Elképesztő felelőtlenséggel, ok nélkül taposott bele a fékbe a belső sávban a sárga furgonos, de mivel a kamerás autóval együtt ekkor 160-nal mentek, a személyautó vezetőjét is eljárás alá vonták.

Egy férfi 2021 őszén a megengedett sebességhatárt túllépve Budapest irányába közlekedett furgonjával az M3-ason. A sértett a vádlott előtt haladt, amikor utolért egy teherautót, amelyet megelőzött, majd visszatért a külső sávba. Az előzés során a furgonos a belső sávban a fényszóróját villogtatva nehezményezte, hogy az autó vezetője akadályozta, ezután jelentősen felgyorsítva folytatta útját.

A kamerás autó vezetője az eset után gyorsított, utolérte a furgont, amelyet a követési távolság szabályait be nem tartva megközelített. A vádlott ezt észlelve hirtelen fékezni kezdett, sebessége a korábbi kb. 159,3 km/h-ról 129,6 km/h-ra csökkent.

A alábbi linkre kattintva visszanézhető az eset.

160-ról büntetőfékezett egy kisbuszos az M3-ason, a kamerást is megbünteti a rendőrség

Közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy büntetőfékező ellen. Az sem ússza meg, akit megleckéztetett.

Az ügyészség most benyújtott vádiratában a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes cselekmény miatt – az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben – felfüggesztett szabadságvesztésre, közúti járművezetéstől eltiltásra és pénzbüntetésre tett indítványt.

A nyomozó hatóság mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett.

Forrás: Ügyészség.hu, via Vezess.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek